2013-06-12

Borsófőzelék tökmagliszttel

A szombati piactúra alkalmával egy kilogramm cukorborsó is belekerült a cekkerembe.

Otthon a hűtőben még volt egy kis kókusztej és a paleo-polcon tökmagliszt.
Ugyan a zöldborsó nem paleo-kompatibilis, de egy próbát megért.

A friss borsószemeket kifejtettem és néhány megmosott cukorborsó hüvellyel együtt extraszűz olívaolajon dinsztelni kezdtem.


Amint a borsó megpuhult, kókusztejben elkevert tökmagliszttel habartam be; sóztam, borsoztam.

Rövid ideig tartó forralás után be is sűrűsödött.


Nagyon kevés lével készítettem, mert a teszt-adag után roston sült karaj, új burgonya hideg kísérője volt.

2 megjegyzés:

  1. Borsófőzelék forever:) Imádjuk! Kiváltképp friss borsóból. Bármikor jöhet:)

    VálaszTörlés