2013-06-20

Carne-Veg sorozat: Paleo meggyfagylalt paleo muffinnal

Miss Veg nem engedi ki kezei közül a fakanalat - jelen esetben a habverőt.

Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást. 

Vértisztító hatású. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán. Serkenti a máj- és vese működését. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akiknek az emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A nagy mennyiségű B- vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.
(forrás: www.vitaminsziget.hu)


A paleo meggy fagylalthoz 40 dkg magozott meggyet 2 dl kókusztejszínnel, ízlés szerint édesítővel botmixerrel habosra kevertem, majd tálkába töltöttem és fagyasztani kezdtem. Negyedóránként habverővel átkevertem, legalább hatszor. (ajánlom a fagylaltgépet vagy fagyasztott meggyel készíteni).

A paleo muffinhoz 2 tojássárgáját kikevertem 1 teáskanál édesítőszerrel. A két tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem. A habosra kevert tojássárgákhoz hozzáadtam 1 evőkanál olívaolajat, 100g darált mákot, 50g kókuszreszeléket, 1 dl vizet, 100g magozott, apróra vágott meggyet; végül a tojások kemény habját.
Muffinformákba adagoltam és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. 



Muffin és fagylalt - ebben a hőségben pompás! 

2 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon finom lehetett, ki fogom próbálni én is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Marka, a fagyi géppel, fagyi géppel. Persze én nem botmixerrel kevergette, hanem kézi habverővel ... már megint bennem van a hiba

      Törlés