2013-08-29

Sóágyon sült csirkecombok

Az aszalt paradicsomok  készítéséhez használt sóágyat néhány kedves kis csirkecomb sütéséhez használtam fel.


A megtisztított csirkecombokat a sóágyra fektettem és néhány kis körteparadicsomot szórtam közéjük.

Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toltam, ahol a paradicsomos só gőzében szépen megpárolódtak. Miután a csirkecombok megpuhultak, az alufóliát eltávolítottam és jól rájuk pirítottam.


A combokat a só átjárta, a kelleténél csak az aljuk (ahol a sóval érintkeztek) volt kicsit sósabb. 

6 megjegyzés:

  1. Biztos finom, de az étvágyam sajnos nem hozta meg. :(

    VálaszTörlés
  2. Nekem viszont meghozta, nagyon guszta! Ez az alufóliás sütés nálam is nagyon bevált, finom szaftosra párolódik a hús alatta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm - sokszor alkalmazzuk mi is :)

      Törlés
  3. Imádom a són sült csirkét, így még finomabb lehet, főleg hogy rájuk is pirítottál...;-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - még pirulhattak volna egy kicsit szerintem, de az asztalt már ütötték :)

      Törlés