2013-08-17

Paradicsom-mártás

Arra gondoltam, hogy tiszteljük meg azokat a növényeket, melyek rendelkezésünkre állnak, hogy igyekszünk minél nagyobb részüket felhasználni.



Amikor a szárított paradicsomot készítettem, a paradicsomok szárhoz illeszkedő kalapját levágtam, a belsejüket egy fazékba kapartam.


Szép mennyiség jött így össze, amit sajnáltam volna kidobni - így paradicsom mártást készítettem.
Megtisztítottam és elnegyedeltem 2 nagyobb fej vöröshagymát, hozzáadtam a paradicsom "belsőkhöz" majd főzni kezdtem.
Só, bors, őrölt pirospaprika, 2 babérlevél, kevés medvehagyma ecet, majoranna, oregano, ízlés szerint cukor került bele.


Főtt és főtt, sűrűsödött és sűrűsödött. A babérleveleket kihalásztam majd botmixer gondjára bíztam a mártást.
Még egy forralás, majd csírátlanított üvegekbe töltöttem, tótágas, dunszt.


Sült húshoz kiváló, tésztához pompás (megsúgom - én csak úgy, magában is elkanalazgatom). 

2 megjegyzés:

  1. Ketchup szerű lett belőle. Hasznosan felhasználtad. A gyerekeim az ilyen szószokat szeretik mártogatósnak is, de pizza alapnak is zseniális. Ügyeske vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - ha elkezdem "kóstolgatni", nem tudom abbahagyni, imádom.

      Törlés