2013-08-23

Paradicsomi állapot 2.0 - Szárított paradicsom - sóval

Akit a gépszíj elkap ... folytatja a paradicsom aszalást - most épp sóágyon.
Druszám ötletén felbuzdulva kipróbáltam a sóágyon történő paradicsom szárítást. 


Megérte.

Himalaya durva sók ücsörögtek a polcon - várva sorsukat, mely most elérkezett.


A sóágyra megmosott, fél cm vastagra vágott paradicsomszeleteket sorakoztattam.


Ezután a folyamat a szokásos - napközben napfürdő, éjszakázás a szobában.


A kopogósra száradt paradicsomokat a sóágyról sterilizált üvegbe helyeztem, majd nyakukba zúdítottam extraszűz olívaolajat.


A hagymányos aszalás szaporább, a sóágyon száradt paradicsomok fotogénebbek. 

Az aszalásra használt sóágy további felhasználásra vár. Türelem, türelem ...

9 megjegyzés:

  1. Jól mutat a sóágy is, nemcsak a paradicsom:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon dekoratív, érik egy kipróbálás:)) Nálam most kezdenek még csak pirosodni - tömegesen - a paradicsomok...

    VálaszTörlés
  3. A sóágyon később még süthetsz krumplit is!
    Különben jó 5letet adtál, kipróbálom üstöllést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. A sóágy nem maradt érintetlenül! :) Örülök, hogy tetszik

      Törlés