2013-10-11

Hagymás kelbimbó

Lassan itt az ideje a kelbimbónak - már szép zöld fejecskék mosolyognak balról jobbra és jobbról balra.

Egy teflon sütőtálat megszórtam kókuszzsír pelyhekkel. Két fej hagymát közepes szeletekre vágtam és egyenletesen elterítettem a kókuszzsíron. A két maréknyi kelbimbót külső leveleitől megszabadítottam és elfeleztem. A fél kelbimbókat a vöröshagyma szeletekre helyeztem - majd megsóztam.

Két kisebb paradicsomot felszeleteltem és egyenletesen a kelbimbókra szórtam.


Egy pohár joghurttal meglocsoltam a zöldségeket és kókuszzsír forgácsokkal szórtam meg.



Előmelegített sütőben pirulásig sültek.

6 megjegyzés:

  1. Imádom a kelbimbót, sajnos a gyerekein nem:) A tejszínben sült fokhagymás kelbimbó a kedvencem, de ez is isteni lehet:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - szerintem méltánytalanul mellőzött zöldség. Szép hétvégét Nektek is - szép időt a szokásos sétához a gyönyörű tónál

      Törlés
  2. Csatlakozom a kelbimbó-imádók táborához! :) <3

    VálaszTörlés
  3. Nekem jöhet, szeretem a kelbimbót. A gyerekeim sajnos nem eszik meg, ilyenkor külön kell főznöm:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhány év és már ők is csatlakoznak!

      Törlés