2013-10-10

Túrós quinoával töltött padlizsán

Az egyik hétvégén padlizsánkrém készült, de egy padlizsán bújócskázhatott egy paprikával, mert jól elbújt.
Ipi-apacs után viszont egy padlizsán két embernek elég karcsú vacsora, ezért a társasjáték többi szereplőjét kellett segítségül hívni.
Negyed kg túró, egy kis fej hagyma és a piros kápia paprika önként jelentkezett. Joghurt és quinoa pedig nem akart kimaradni a parádéból.



A quinoát megfőztem, majd összekevertem a túróval, sóval és a kis kockákra vágott kápia paprikával.
A padlizsánt ketté vágtam, a belsejét kivájtam, felkockáztam és összekevertem a túrós quinoával - majd betöltöttem a padlizsánhajókba.

A maradék túrós quinoából gombócokat formáltam.



A tepsibe kókuszzsír forgácsokat szórtam, a padlizsánokat és a gombóckákat rájuk ültettem, meglocsoltam joghurttal és megszórtam kókuszzsír forgácsokkal.

Előmelegített sütőben ropogós tetejűre sütöttem.



A töltelékbe legközelebb egy tojást is keverek.


6 megjegyzés:

  1. Óóóó, na már látom az alku tárgyát és benne vagyok a cserében :-) Istenien néz ki, legközelebb kipróbálom ezt a túrós tölteléket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) gondoltam, hogy Neked kedvedre lesz :)

      Törlés
  2. Számomra különleges étel, szívesen megkóstolnám ezt a párosítást!

    VálaszTörlés
  3. quino: ez mi? Még soha nem hallottam. Elnézést a tudatlanságomért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Quinoa - okosságot ebben a bejegyzésemben találsz: http://muskatlibufe.blogspot.hu/2012/09/quinoa-krem-oszibarackkal.html
      Köszönöm, hogy megtisztelsz figyelmeddel. Kérdezni pedig szabad, sőt kötelező :)

      Törlés