2013-10-05

A munka gyümölcse

... és zöldsége is persze. 
Ma hajnalban már deres volt a határ - a búsuló betyárról pontos információm nincs.
Elkészült már a legtöbb idei szépség, a nagyon nagyja munka már mögöttem van.

Amire büszke vagyok:

Padlizsánkrém - idén készült először üvegbe zárva, hirtelen ötlet materializálódott formája. 
Felhasználás: előételként pirítóssal, nyers zöldségekkel mártogatósként, vagy kanállal hedonistaként magunkba tömve.


Marinált sült csípős paprika - a házi használat kiterjesztése; egy kis melegítő csípősség a téli napokra. 
Felhasználás: sült és grillezett húsokhoz, burgonyához vagy szendvicsre. Gyerekeknek óvatosan!


Napon szárított paradicsom pesto - a szárított paradicsom továbbfejlesztett kishúga, töményen hordozza magában a nyarat és a napsütést.
Felhasználás: előételként pirítóssal, tésztaételekhez szósz alapanyag, sajttal tálalva finom falat.


Paradicsomlekvár - a választás megnehezítése miatt piros és sárga. 
Felhasználás: reggelire vajas kenyérrel, pikáns sajthoz akár előételként.


Körtelekvár - újítás, hirtelen jött ötlet, amit nem bánunk.
Felhasználás: reggelire vajas kenyérrel. Cukrot tartalmaz, ennek ellenére kecske sajttal akár ...


További is van, mondjam még?

3 megjegyzés: