2013-10-29

Szedres birsalmasajt

Mondom én, gépszíj meg minden. A szőlő után szabadon, hasonló színvilág.

Hetente még beérik néhány szem szeder, ezért a mélyhűtőben gyűjtögetem a szemecskéket, hogy valamit kezdeni lehessen velük.


Csodaszép ez az olvadási fázis! 

A becukrozott birsalmapéphez kevertem a kiolvadt szeder szemeket, főztem, botmixer.



Innen ismét a szokásos menet: vízzel kiöblített tálkákba töltöttem, szikkasztottam.


Egy kisebb tálkányit nem hagytam megdermedni, rendszeresen kevergettem, így jó sűrű lekvár állagú lett.

Kóstolására csirkemájból készült májpástétommal került sor - a sós ízt kellemesen kísérte a fanyarkás édesség.


Erre a szezonra (minden valószínűség szerint) itt a birsalmasajt variációk vége.
Hacsak nem jut valami újabb az eszembe, mert birsalma még lesz egy-két hétig ...

6 megjegyzés: