Gyomro-Sokk Kata ismét nagyon jó ötlettel rukkolt elő - nálam a töltelék sós lett. Meg gombás. És hagymás. És ordas ordás.
A szendvicsek nem annyira unalmas, inkább kicsit megszokott világát szerettem volna feldobni ezzel az újdonsággal.
Leveles tésztát kihajtogattam, hosszában 6 részre vágtam. A téglalapok felső részét a rövidebb oldallal párhuzamosan bevagdostam néhány helyen.
Elkészítettem a tölteléket: Két evőkanál olajon megdinszteltem két közepes fej, vékony szeletekre vágott lila hagymát. Hozzáadtam 6 közepes fej, megtisztított, felszeletelt gombát, három szelet főtt-füstölt tarját, sóztam, borsoztam - elsütöttem a levét.
Közben belemorzsoltam 10 dkg fűszeres (petrezselyem, paprika) ordát és 4 evőkanál tejföllel lazítottam.
Kevergetve addig sütöttem, míg már nem engedett levet.
A téglalapok alsó felére halmoztam a tölteléket,
majd a felső, bevagdosott tésztát a töltelékre hajtottam, oldalát lenyomkodtam.
200 fokra előmelegített sütőbe toltam a sütőpapíron terpeszkedő, töltött papucsokat és halványbarnáig sütöttem őket.
Langyosan és hidegen is finomak voltak - a töltelék tetszés szerint variálható a hűtő tartalmának megfelelően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése