2012-09-18

Citromos-bazsalikomos kex

Ki emlékszik a KEX zenekarra? Már akkor is voltak jó ötletek - és zenék is!

A recept Chef Vikitől származik, meglátni és megszeretni egy pillanat - ; megsütni két pillanat műve volt.

Hozzávalók: 14 dkg finomliszt, 10 dkg hideg vaj, 7 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 2 teáskanál citromlé, 8-10 felaprított nagy bazsalikomlevél.

A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal; majd hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, citromlevet és a bazsalikomot és összegyúrjuk.



Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, 190 fokra előmelegítjük a sütőt.

Az összegyúrt tésztából gombócokat (nekem 18, de az eredeti recept szerint 16) formálunk és a sütőpapíron egy pohár aljával lenyomjuk.



Az előmelegített sütőben kb 12 perc alatt (nekem 15 perc) megsütjük. Akkor jó, amikor a széle barnulni kezd.
Még melegen nagyon képlékeny, ezért a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom, ropogós keksz.



Legközelebb kicsit több bazsalikomot teszek bele, laposabbra készítem és egészen biztos, hogy dupla adaggal indítok.


4 megjegyzés:

  1. :-))

    Örülök, hogy bejött ez az ízvilág :-) Nagyon szép kekszek lettek!

    VálaszTörlés
  2. :) köszönöm - nagyon szuper az állaga is, nem lehet abbahagyni!

    VálaszTörlés
  3. Jó!!!:) ez finike lehet :))) ki fogom próbálni :))) Kata

    VálaszTörlés