2012-09-06

Medvehagymapesto munkában

Nagyon jó ötletet láttam Gyomro-Sokk Kata oldalán, amit azonnal konvertáltam a saját, vendégséges vacsoránkhoz.

Én kérek elnézést, de már megint császár volt a vacsora, egy kiló. Annyit hoznék még fel mentségemre, hogy ugyanabba a pácba most került egy fél kilócska pulykamell is.
Jól bevált pácon nem változtatok: olívaolaj, szójaszósz, csípős mustár, cecei pirospaprika, frissen őrölt feketebors. 

A köret viszont császárzsemle volt saját készítésű medvehagyma pestoval.
A zsemléket Kata útmutatása alapján három helyen bevágtam (vigyázzunk, nem szabad becsapni átvágni a zsemléket) és vastagon megkentem a medvehagyma pesto-val.


A bevágásokra merőlegesen ismét három vágást ejtettem a zsemléken, melyekbe vékony emmentáli sajtszeleteket szuszakoltam.
A többszörösen töltött zsemlék tetejét még megszórtam sajttal, sóval és egy-egy vékony szelet vajat kaptak jutalmul.
Alufólia batyukat készítettem és előmelegített sütőben megsütöttem őket.


Pompás íz és illat!
Vendégváráskor előre elkészíthető, csak sütni kell és bezsebelni a dicséreteket.

2 megjegyzés: