2012-09-11

Quinoa krém őszibarackkal

Jól kitalálta a citromos túrótortás joghurtot a D.multi, de valahogy nagyon gyanús, hogy teljesen egyforma túró szemek vannak benne. A gyümölcsös joghurtokat soha nem szerettem, mert fixa ideám, hogy a világon nincs annyi gyümölcs, amennyi a gyümölcsös joghurtokba kellene. Az epresről konkrét példát hallottam, amit leírni sincs kedvem, legyen annyi most elég, hogy természetes színezék van benne, de nem növényi ... 

Úgy gondoltam, hogy majd én jól összekutyulom a saját citromos túrótortás joghurtomat, csak mindennemű tartósítószer és "természetes aroma és színezék" nélkül; viszont tökéletesen egészséges verzióban.

Hozzávalók: quinoa; sűrű (lecsepegtetett) joghurt; citrom; ízlés szerinti édesítő (cukor, méz); tej; túró; őszibarack vagy más gyümölcs

2 dl megmosott quinoa-t 2 dl tej és 1 dl víz keverékében feltettem főzni egy csipet só hozzáadásával (minden sós ételbe kell egy csipet cukor és minden édes ételbe kell egy csipet só - így erősítik egymás ízét).


Kevergetve puhára főztem (még kért egy pici folyadékot), hűlni hagytam; majd hozzáadtam 20 dkg lecsepegtetett joghurtot és összekevertem.


Amíg a quinoa hűlt, addig 12 dkg túrót áttörtem és 20 dkg lecsepegtetett joghurttal, egy citrom reszelt héjával és 3 evőkanál cukorral összekevertem.


Megmostam, felszeleteltem és apró falatokra vágtam 5 db őszibarackot, majd belekevertem a túrókrémbe.


Végül összeforgattam a joghurtos quinoa-t az őszibarackos túrókrémmel és egy éjszakára hűtőbe tettem.

Tálalhatjuk kivájt őszibarackban vagy pohárkrémként is; üdítő, egészséges reggeli is lehet, hiszen tartalmaz tejterméket (bőven), gabonát és gyümölcsöt.



4 megjegyzés:

  1. Összes gabonák jó öreganyja? :)) Ügyes, egészséges és ránézésre finom :)) kevés az amit gyári gyümölcsösként veszek-eszek ...ez tetszik :))nagyon kreatív!! Kata

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm - ízéről annyit, hogy még Z is lapátolta befelé ...

    VálaszTörlés
  3. Akkor összesen 40 deka joghurt kell hozzá????

    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de ha Te lazábban szereted, akkor több; Ízlésed szerint alakítsd az állagát! Remélem ízlik majd!

      Törlés