Amikor rakott krumplit készítek, mindig eszembe jut Anyukám nővére Ibi, aki kétnaponta meg tudta enni a rakott krumplit, annyira szerette ...
Héjában megfőztem kb egy kg krumplit, 8 tojást.
A megfőtt krumplikat meghámoztam és kb 3 mm vastag szeletekre vágtam. A tojásokat szeletelővel vágtam fel. Felkarikáztam két pár bécsi virslit és egy szál csípős kolbászt. Egy kisebb edényben zsírt olvasztottam. Előkészítettem 7 dl tejfölt és sót. Nameg persze egy jókora hőálló üvegedényt, melyet zsírral kikentem.
És megkezdődött a rétegezés: főtt krumpli - só - főtt tojás - tejföl - zsír locsolás - virsli - kolbász - krumpli - só - főtt tojás - tejföl - zsír locsolás - virsli - kolbász - krumpli - tengernyi tejföl - zsír locsolás.
Hideg sütőbe helyeztem, majd addig sütöttem, míg a teteje szép piros nem lett; de az lett.
Ez persze nem egy kétszemélyes adag. Volt belőle kettőnknek vacsora; és másnap ebéd is.
Ilyet nem érdemes - nem is nagyon lehet - kis mennyiségben készíteni. Nem is szoktam.
Most én is szívesen ennék egy tányérral...! De képzeld, én nagy mestere vagyok a kisadagoknak és volt úgy, hogy 4 személyeset készítettem belőle, amikor még csak kettesben voltunk a férjemmel - két ebédre pont megettük. :)
VálaszTörlés:) akkor te is ügyes vagy!!! persze ezt tudtam eddig is!
Törlés