2013-05-06

Tejszínes, háromsajtos tészta

Az eredeti receptet egyik nagyon kedves, volt hajóstársunktól, Sárától kaptuk. Alapesetben 4-féle sajt szerepel a receptben, de szükség receptet bont.

Fodros nagykocka tésztát megfőztem. Emmentáli sajtot lereszeltem; egy kis kerek camambert sajtot felkockáztam, csakúgy, mint egy fél rúzsos francia sajtot. Megtisztítottam és pépesítettem 4 gerezd fokhagymát. Egy jó nagy marék zöldpetrezselyem finomra vágtam.

2 dl tejszínben megfuttattam az összenyomott fokhagymát, sót és a zöldpetrezselymet. Rádobtam a kifőtt tésztát és a sajtokat; majd jól összemelegítettem az egészet.


Másfajta sajtokkal az íz is változik. Egy próbát - sajtmatyiknak - mindenképp megér. Mi már vagy 15 éve rendszeresen esszük - és még mindig imádjuk.

2 megjegyzés: