A hűtőben árválkodott egy doboz (2 dl) habtejszín és egy narancs, adta magát, hogy panna cotta készüljön.
A narancs kifacsart levét (1 dl) összekevertem a 2 dl tejszínnel, 2 evőkanál nádcukorral, két teáskanál házi vaníliakivonattal és 8g pektinnel; habverővel simára kevertem.
Felfújtas tálkákat (3) hideg vízzel kiöblítettem.
A tejszínes-narancsos egyveleget felforraltam és fél percig forrni hagytam, majd a tálkákba töltöttem. Hűtőben hagytam tálalásig.
Szomolyai feketecseresznye-, ill. cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.
Télen majd narancslekvárral erősítem az üdítő citrusízt.
Óh, Atyám! Most én nyújtom a kistányéromat....;-)
VálaszTörlésZsuzsa, Neked már külön adagod van :)
Törlés