2013-07-24

Mandulakocka gyümölcsös vaníliakrémmel

Néhány hete vásároltam 500g mandulalisztet. Most jött el az idő, hogy bemutassa tudását.

Piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál eritrit, 4 evőkanál mandulaliszt, csipet só.

Krémhez: 2 tojás sárgája, 1 dl kókusztejszín, 2 evőkanál eritrit, 1 teáskanál vaníliakivonat, pektin. (Krémhez inspiráció paleo-konyha.blogspot.com)

Díszítéshez: málna, feketeszeder, ribizli, áfonya.

A piskótához a tojások sárgáját kikevertem 1 evőkanál vízzel és 2 evőkanál eritrittel. A tojások fehérjét csipet sóval és 1 evőkanál vízzel habbá vertem.

A habot, tojássárgás keveréket és a mandulalisztet óvatosan összeforgattam. Szilikon formákban tűpróbáig sütöttem.

A krémhez a tojássárgákat, eritritet és kókusztejszínt, vaníliakivonatot gőzfürdő felett, folyamatosan keverve sűrítettem. Végül egy fél mokkáskanál pektinnel (zselatin helyett) állítottam be a végleges sűrűséget.

A gyümölcsöket megmostam, leszárítottam.

Tálaláskor a mandulapiskótákat a vaníliakrémmel leöntjük, gyümölcsökkel díszítjük.


Könnyű - finom - paleo.

8 megjegyzés:

  1. Ejha! Nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta nagyon! Számomra még ismeretlen ez a liszt, de ami késik nem múlik:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most próbálkoztam először, de bevált. Az ára - mivel mandula - nem összehasonlítható a hagyományos lisztével. Sajnos

      Törlés
  3. Szóval jól vizsgázott a mandulaliszt és bemutatta tudását! :)) Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a mandulaliszt az tulajdonképpen hántolt, őrölt mandula, vagy van benne valami más is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa :) Nagyon-nagyon - teljesen lisztté őrölt mandula.

      Törlés