2013-07-03

Padlizsánfasírt

Húspótló. Feltét. Büféasztal remeke.

Egy jó közepes padlizsánt meghámoztam, felkockáztam. Két löttyintésnyi olívaolajon puhára pároltam két kis fej, apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott padlizsánt.

A kihűlt masszához sót, borsot, pirospaprikát, egy tojást és annyi zsemlemorzsát adtam, hogy formázható legyen.

Kis pogácsákat formáltam, melyeket zsemlemorzsába forgattam; forró olajban megsütöttem.


Mi tökfőzelékkel fogyasztottuk, de megállja a helyét magában is vagy szendvicsfeltétként.

2 megjegyzés:

  1. Hóóó, imádom a padlizsánt, ki fogom próbálni ezt a változatát is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszi Marka. By the way isteni az amaréna meggy!!!!!

      Törlés