2013-05-15

Narancsos panna cotta

A hűtőben árválkodott egy doboz (2 dl) habtejszín és egy narancs, adta magát, hogy panna cotta készüljön.

A narancs kifacsart levét (1 dl) összekevertem a 2 dl tejszínnel, 2 evőkanál nádcukorral, két teáskanál házi vaníliakivonattal és 8g pektinnel; habverővel simára kevertem.

Felfújtas tálkákat (3) hideg vízzel kiöblítettem.

A tejszínes-narancsos egyveleget felforraltam és fél percig forrni hagytam, majd a tálkákba töltöttem. Hűtőben hagytam tálalásig.

Szomolyai feketecseresznye-, ill. cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.


ill. cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.


Télen majd narancslekvárral erősítem az üdítő citrusízt.

2 megjegyzés: