2013-05-22

Reggeli

Múltkorában vettem egy zacskó ropogós zabpelyhet, mert úgy gondoltam, hogy házi műzliszeletet kellene készíteni; nos erről még nem tettem le.

Kalandom a zabpehellyel máshogy alakult: kimosolygott a hűtőből a nemrég készített pitypangzselé. Diszkréten átölelte egy doboz natúr joghurt. A kamrából kilesett egy kis darab birsalmasajt.

Innen már egyenes út vezetett egy egészséges reggelihez.
A birsalmasajt egy kis részét apró darabokra vágtam. A natúr joghurtot összekevertem két evőkanál pitypangzselével majd néhány kanál zabpehellyel.


Díszítés, pózolás, fotó, hamm.
Működik mindenfajta lekvárral, zselével. Tesztelve bodzavirágzselével, cukormentes szilvalekvárral, eperlekvárral, szomolyai feketecseresznye lekvárral, cukormentes sárgabaracklekvárral. A többiek sorukra várnak.

10 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Már annyi helyen olvastam a pitypang-zseléről/lekvárról.
    Milyen az íze?
    Van benne kesernyés íz - akár utóízként is?!?
    Bárminemű ízt szeretek, azonban a keserű semmilyen fokozatát nem tudom megenni.
    El sem tudom képzelni milyen az íze.
    Most kóstoltam először orgonazselét, ha nem mondják meg, hogy az, akkkkkkor egy kifakult málnazselének mondtam volna.
    Hogy az orgonának málna íze lesz - ezt aztán igazi meglepetés volt.
    (Remélem így lesz a pitypanggal is és semmi keserű ízt nem tartalmaz!)
    Várom válaszod, a pp-zseléről!!!!
    üdv.KM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én levágtam a szirmokat, így nekem semmi keserű íze nem volt. Az ízében a citromosság dominált. Szerintem egy aprócska adaggal próbáld ki először; kíváncsi leszek a véleményedre!

      Törlés
    2. KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZT!!!!!!
      KM

      Törlés
  2. Mikor ugorhatok be Hozzád reggelire...? ;-)

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez szuper ötlet, holnap reggelire el is készítem! Köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés