2013-07-04

Carne-Veg sorozat: Fekete rizs saláta

Miss Veg toppantott és magánál tartotta a fakanalat.

Eszter blogját olvasva találtam rá legújabb kedvencünkre: a fekete rizsre.

A fekete rizs Kínából származik. Az ősi időkben egyfajta afrodiziákumként tekintettek erre a rizsre, melyet a mondák szerint a földművesek kizárólag az uralkodónak és családjának termesztettek. Mára már a Po völgyében is termesztik Olaszországban. Nagyon ízletes, a főzési idő lejárta után nagyon kellemes szantálfa és friss kenyérillatot áraszt.
(stahldirekt.hu)



Két dl fekete rizst dupla mennyiségű, enyhén sós vízben 40 perc alatt megfőztem. A rizs inkább sötétlila; bár ha a fehér színnel hasonlítjuk össze, akkor inkább fekete.
Míg a fekete rizs pompás illatot árasztva főtt, elkészítettem az öntetet.

Két közepes fej lila hagymát vékonyan felszeleteltem, majd beleforgattam málnaecet-olívaolaj-só keverékébe. Hozzáadtam néhány fej negyedelt cherry paradicsomot és 10 dkg apróra vágott fetasajtot.

A megfőtt fekete rizst még melegen beleforgattam az öntetbe, néhány órára behűtöttem.

A tálalásnál fetasajt kockákkal és paradicsomszeletekkel díszítettem.


Pompázatos találmány - fejedelmi étel.

A színeket tovább fokozandó vajas-sós keverékkel megkent, alufóliába tekerve sütőben megsütött kukoricával tálaltam.


Kiváló vendégváró. Szeretek nálunk vendég lenni ...

2 megjegyzés: