2013-07-30

Spenótos-kéksajtos tészta

A tészta most is a 2 Spaghi üzletéből származik, tehát bóti helyett abszolút házi. Friss. 

A spenótot a Bosnyák téri piacon, Marika néninél vadásztam; gyönyörű, friss, hatalmas - harsogóan zöld levelek.

Először a mártást készítettem el, mert a mártás nyugodtan várhat a tésztára.

Egy nagyobb serpenyőben megpirítottam jó húsos szalonna szeleteket, erre szórtam a durvára tépett, megmosott és leszárított spenótleveleket és bőven kéksajtot. Összeolvasztottam.

Az időközben megfőzött tésztát a mártásba forgattam és tálaltam.


A tésztában nem lehet csalódni; a mártás már rajtunk múlik.
Nos, rajtam nem múlt. 

4 megjegyzés:

  1. nem csodálom, mert nagyon jól hangzik! kéksajt az egyik gyengém..

    VálaszTörlés
  2. Annyira szeretem az ilyen tészta ételeket!
    Sokfélét főztem már én is, de még mindég hitetlenkedek, hogy ezek a finomságok, mennyire elkerülték a magyar konyhákat.
    A mi tészta ételeink is finomak, de nagy részük nehezebb, hosszabb ideig tart elkészíteni és még egy tucatnyit sem tudnék összeszedni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is nagyon szeretjük, de valóban elég szűk a spektrum. Ezért kell kitekingetnünk! :)

      Törlés