Nagyon brummogtak a medvehagyma levelek a hűtőben úgyhogy jó helyet kellett nekik találni. Ez nem is tartott túl sokáig: lángos lett a vacsora.
Limara receptje alapján készült, de normál (BL55) liszttel.
3 dkg élesztőt megfuttattam 1 tk cukorral édesített kevés langyos vízben. A felfutott élesztőt hozzáadtam 60 dkg liszthez, 2 tk só, 2 ek olaj és kb 3,5 dl víz segítségével bedagasztottam. Szép fényesre dolgoztam a tésztát, majd folpackkal letakart edényben meleg helyen duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát 8 részre osztottam, a felébe egy jókora csokor felaprított medvehagymát dolgoztam. A gombóckákat meggömbölyítettem és kicsit még kelni hagytam.
Egy lábasban olajat forrósítottam, majd a meghúzkodott lángosokat egyenként megsütöttem.
Könnyű és finom volt.
jaj, kérekkérekkérek!!!! :)
VálaszTörlésNeked frissen sütöm :)
Törlésköszi :))
VálaszTörlésBetegség után , új erőre kapva itt vagyok;-)
VálaszTörlésLángos, lángos és medvehagymás, jaj nekem! Csodálatos❤️❤️❤️
Örülök, hogy meggyógyultál! Egy frissen sült adag Rád vár!
Törlés❤️
Törlés"A" kertben tálalva :)
Törlés