A leveleket megmostam, lecsepegtettem, szárát levágtam - a képen még szárkurtítás előtt állnak a levélkék.
Deszkán durvára vágtam,
és aprítógép segítségével, só és extra szűz olívaolaj hozzáadásával pépesítettem.
Egy tálban még adtam hozzá olívaolajat és csinos üvegekbe porcióztam; az üvegek popsiját a pulthoz ütögettem, hogy a levegőbuborékok eltávozzanak.
A teli üvegcsékre még olívaolajat öntöttem, hogy biztos legyen a levegő elzárása a krémtől.
A tornyocskák várják sorsuk beteljesülését.
Az üvegekről egy gondolat: sokszor szenvedtem, hogy a kanalat beszuszakoljam az üvegbe, kikapargassam az alján maradt lekvárt, krémet; ezt meguntam és kerestem egy olyan üvegfajtát, melybe kényelmesen tölthetem a finomságokat és melyből gond nélkül ki lehet kaparni a maradékot is. Imááááádom őket!
A kamrában sorakoznak őkelmék még üresen, türelmetlenül várják, hogy pocakjuk kézműves finomságokkal teljen meg.
Én mindent meg fogok tenni, hogy ne sokáig maradjanak éhesek.
Hú,de király!!!Most segíts:ezt mihez használod fel?
VálaszTörlésMi itthon legtöbbször tésztával keverjük össze + sajt; de szendvicskrém is készíthető túróval. Salátaöntethez is lehet keverni, vagy pogácsatésztába keverni ... etc :) Szerinted?
TörlésEgyetértek! Akkor a húst is bekenhetjük vele sütés előtt,nemdebár?;-)Vagy van egy Fornetti termék/az egyetlen/amit szeretek-a fitnesz mittudoménmicsoda :-).Csupa zöldség fűszerezve péppé aprítva leveles tésztában sütve/azt hiszem abban/ahoz is hozzá lehet keverni.
VálaszTörlésMeg gombát pirítani olivaolajon,pritaminpaprikával julienre vágott hagymával,sózva-borsozva és ahoz hozzákeverni és tésztára tenni
Meg.......:-D
A két ötlet mentve :) köszönöm :)
TörlésSzia - Z-M Pakk Kft :) - reméljük 2015-ben is jó lesz a sárgabarack termés!
VálaszTörlés