Nyár van. Nyár van? Nyári szabadság. Nyári szabadság? Az. Meg nyár is. Ellenben meleg az nincs; hűvös és esős idő azonban van. Kénytelen voltam valami melengető finomsággal vigasztalni magunkat.
A vigaszt a sült zöldséggel töltött, rántott palacsinta nyújtotta.
Meghámoztam és felkockáztam egy padlizsánt és 1 nagyobbacska sárgarépát. Egy jó nagy fej vöröshagymát és egy szép nagy kápia paprikát felszeleteltem és két kisebb cukkinit kockákra vágtam. Ezt a színes egyveleget megforgattam extraszűz olívaolaj és grill zöldség fűszerkeverékben; majd sütőben összesütöttem. Igazából már itt vége is lehetne a történetnek - annyira finom volt a kóstoló.
Tojás nélkül (liszt, só, víz) palacsintákat sütöttem.
A palacsinták kaptak egy kanál töltetléket, majd feltekertem őket.
A bundázás sem volt szokványos: liszt - víz - zsemlemorzsa.
Kókuszolajban szép aranybarnára sütöttem minden oldalukat.
Petrezselymes basmati rizzsel tálaltam a töltött palacsintákat.
Előre elkészíthető, csak sütni kell - vendégvárónak, büféasztalra kiváló.
Ez nagyon melós..., de annál finomabb!! :-)
VálaszTörlésZsuzsa :), de megéri :)
TörlésEz nagyon szuper ötlet :) N az embernek meg is csinálom!
VálaszTörlésköszi Lidike, remélem ízlik majd!
Törlés