Juci Nagynéném receptes füzetéből származik az a finomság.
Hozzávalók:
a tésztához: 12 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2 kanál tejfel, 30 dkg liszt
a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 10 dkg őrölt dió, 6 tojás fehérje, egy kis rum
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, a tésztát két részre osztottam. Az egyik, kinyújtott tésztalappal kibéleltem egy tepsit.
Lett egy kis pereme is, de nem szükséges.
Elkészítettem a tölteléket, majd a tésztára öntöttem.
A második adag tésztát is kinyújtottam és ráborítottam a töltelékre. Hústűvel megszurkáltam.
Előmelegített sütőben barnulásig sütöttem. A tojáshab miatt a tészta szépen megemelkedett, majd a sütőből kivéve visszaereszkedett. A még forró tésztát porcukorral meghintettem.
Langyosra hűtve felvágtam. Hmmmmm - isteni finom.
Másnap és harmadnap is pompás, porhanyós. Mákkal töltve is próbája lészen!
Karácsonyi süti tesztelve. Menüben helyet kapott. Előkelő helyet.
Sütőpor nincs a tésztában? És jól látom, hogy hosszú, keskeny formában sült? Éva
VálaszTörlésNincs benne sütőpor, bizony! Én ezt kétharmad adagból készítettem, mert csak ilyen tepsim volt - de laposban sütöm legközelebb.
TörlésNahát, micsoda sokoldalú ez a Stefánia... Az egybesült, főtt tojásos fasírt és a torta mellett egy istenien hangzó süti is.. :-O Örökbe fogadom! :-DD
VálaszTörlésIgen - mert ahogy a "nóta" is mondja: Stefánia, Stefánia, a szívem önt imádija :)
TörlésIstenem!
VálaszTörlés1.,Olyan tepsi nekem is kell
2.,Ilyen finom sütemény is
3.,Juci néniről csakis szuperlativuszokban illik ódákat zengeni:-)
4.,..tejfel
5.,Azt hiszem,kell csinálnom egy mappát:sütik Ágitól címmel♥
Emőke - Te éhes voltál, amikor ezt olvastad :) , de köszönöm!!!! ... és Angyal vagy :)
TörlésIgen az voltam,de a diós sütiket imádom,pláne ,hogy zsírral készült,finom omlós,óóó...
Törlés:)
Törlés6., holnap megsütöm!
VálaszTörlésKéretik a teszt eredményét közzétenni :) - legalább e-mail-ben :) köszönöm
TörlésTermészetesen!Úgyis szándékoztam valamit mutatni Neked!
TörlésVáromváromvárom :)
Törlés