2016-02-16

Rántott padlizsán vegán majonézzel

A böjt első napjára rántott padlizsánt készítettem petrezselymes rizzsel és vegán majonézzel.

A padlizsánt meghámoztam, fél cm vastag szeletekre vágtam besóztam; bő óra után leöblítettem, papírtörlővel leitattam a nedvességet.

Kétharmad rész fehér lisztet elkevertem egyharmad rész csicseriborsó liszttel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.

A padlizsánszeleteket belemártottam a "tojáspótlóba" majd zsemlemorzsába - így kerültek a forró olajba.

A vegán majonézhez (recept Nosalty) egy dl szójatejet, 2 dl olajat (én most olívát), egy teáskanál francia mustárt, fél citrom levét, sót botmixerrel kb fél perc alatt majonézzé kevertem; feketeborssal ízesítettem. Ebből jó sok lett. 


Húsmentes. Vegán. Finom.

Reggeli: Olívabogyós stangli szója joghurttal, kávé.
Tízórai: 1 apró alma és a mandarin
Uzsonna: tejeskávé. Szójatejeskávé.
Vacsora: néhány (3) szelet rántott padlizsán, natúr szója joghurt egy mokkáskanál bio agávé sziruppal.


6 megjegyzés:

  1. imádom a rántott padlizsánt... :) az egyik legjobb formája ennek a sokoldalú zöldségnek, sokan azt hinnék, megszívja magát olajjal, de egyáltalán nem... könnyű, finom és nagyon jóízű rántott zöldség

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) igen - még biztosan megjelenik néhány formában - főleg majd "szezonban" :)

      Törlés
  2. Majdnem hogy csak a padlizsánt ismerem a receptből, jó, ez túlzás:-D. Ági, nagyon jól fest a tányéron levő finomsághalmaz, őszintén kívánom, hogy sokáig tudd tartani ezt az étrendet♥

    VálaszTörlés
  3. Hát, ez komoly kihívás!
    Minden elismerésem a tiéd! Nálam is több zöldség kerül az asztalra, mint egy átlagos családnál,a húst is kihagyom időnként, de ha teljesen le kellene mondani róla, bajban lennék.
    Remélem hasznodra válik és megéri ez a nagy átalakítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Daisy! Ma vagyok túl az 5. napon; Férjem és a kutya kap húst, de egyenlőre nincs hiányérzetem. A vegánság azonban még nem megy ...

      Törlés