A húsmentes fogások sorában most köles és kelkáposzta (k&k) kapta (k&k&k) a főszerepet.
Egy kis fej kelkáposztát leveleire szedtem, majd fűszeres forró vízben blansíroztam; a leveleket lecsöpögtettem.
Kevés olívaolajon apróra vágott hagymát és egy felaprított zöldpaprikát dinszteltem paradicsomkockákkal. Kevés vízzel felöntöttem, megszórtam pirospaprikával és sóval. Egy bögre megmosott kölest beleöntöttem a pörkölt alapba és két bögre vizet apránként hozzáöntve puhára főztem. Kihűtöttem.
A kellevelek közepére egy-két kanál pörkölt kölest tettem és felgöngyöltem.
Kiolajozott kerámia sütőtálba sorakoztattam a tekercseket.
Az egész tál szépen megtelt.
Befedtem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Tálalásnál további tejföllel tálaljuk. Vagy kefírrel.
..és még egy "k", mint kiváló! :-)
VálaszTörlés... és a következő - Köszönöm :)
VálaszTörlés