Az inspirációt Duende sütötte, tálalta és fotózta néhány napja.
Lassan érlelődött a gondolat, mely tegnap a szomorú, esős időben szökkent szárba. Pontosabban kakaós palacsintába.
Elkezdtem sürgölődni a konyhában; Z pedig a teraszról kérdezte:
- Mit csinálsz?
- Palacsintát sütök. Kakaós palacsintát.
- Hmm, az jó.
- Ilyet még nem ettünk :)
Ez sem váratott soká magára: lisztet összekevertem kakaóporral, egy tojással és vízzel palacsintatészta sűrűségűre kevertem. Néhány percet állt csak, amíg előkészítettem a palacsintasütőt.
Kiolajozott vas palacsintasütőben hipp-hopp elkészültek a palacsinták.
Saját készítésű szőlő lekvárral töltöttem.
Nem túl fotogén, de annál finomabb.
Néger palacsinta, nem is rossz;-)
VálaszTörlésA kakaó csak emelhet a palacsinta színvonalán és hogy szőlőlekvááár is, mennyei...❤️
Ugye milyen egyszerű és eddig mégsem? :)
TörlésÖrülök hogy ízlett! :) Én is hagyományos, régifajta vas palacsintasütőt használok, nagyon szeretem. Seperc sülnek benne a palacsinták, és más íz íze is, mintha teflonosban sütném.
VálaszTörlésMa vegán ebédem volt, eszembe is jutottál. :) Zsenge karalábéleves, zsenge friss sárgarépával, petrezselymgyökérrel-levéllel, zabpehellyel dúsítva, rántott padlizsán (ha kis adagot csinálok, tojás nélkül szoktam panírozni) újkrumplival és paradicsomsalival, cseresznyés rétes (a filotészta tojás nélkül is működik). :)
A teflont nem szeretem - nekem kopik rendszeresen; és akkor inkább bármi mást együnk, mint teflont :)
TörlésNagyon finom ebéded volt!!! Én kaptam jómúltkor egy adag filotésztát (bolti), de még nincs ötletem, hogy mire és főleg hogyan ...
ha nem rétest akarsz belőle, bureknek is isteni lenne :)
VálaszTörlésHmmm - enni imádom :)
Törlés