Jómúltkorában tankoltam és elhoztam egy ingyenes magazint*. Átlapozni nem tudtam - vezetni kellett, és szerintem mint a legtöbb női autóban - elkeveredett a csomagtartóban. Tisztelet a kivételnek, ahol az újságnak nincs módja a rend miatt elkeverednie.
Végül előkerült és két receptje is inspirált olyannyira, hogy a hentesnél meg is kellett állnom egy szép oldalasért.
A feldarabolt húst tepsibe tettem, majd leöntöttem 2 dl száraz fehérbor, felszeletelt vöröshagyma, egy fejnyi áttört fokhagyma, egy kanál cukor és víz keverékével, majd fóliával lefedve addig pároltam/sütöttem, míg a hús szinte leomlott a csontról.
Kihűtöttem és egy éjszakára a hűtőszekrénybe küldtem a hússzeleteket elmélkedni.
Másnap olaj, mustár, pirospaprika, só keverékével bepácoltam és estig visszazavartam őket a hűtőbe.
A szokásos joghurtos kenyértésztát kicsit keményebbre dagasztottam be; kelesztettem, majd átgyúrtam és féltenyérnyi darabokra vágtam.
Izzó faszénre feletti grillrácsra alufólia tálcát helyeztem és erre kerültek a kenyérbucik.
A forróság határára szépen dagadni kezdtek.
A forduló után:
És készen:
A bepácolt oldalasokat másodszor is megsütöttük.
Tapasztalatok: az oldalas kétszer sütése nagyon jó ötlet - bevált. A bucikat legközelebb kevésbé heves tűzön kell megsütni, hogy a rácsok ilyen markánsan ne jelenjenek meg - a tészta úgy is meg fog sülni.
Villogós ételsor lehet kerti partikra.
*Mol
*Mol
Ez aztán a finom lakoma! :) Ebből most szívesen belakmároznék. ...reggelire... :D
VálaszTörlésÁgi :) ne szégyenlősködj - szedj magadnak :)
Törlésszuper!!
VálaszTörlésköcce :)
Törlés