2014-07-08

Málnaecet

Beköszöntött idén is - szerencsére - a málna szezon. A gyönyörű málnaszemek rendszeresen gurulnak a tányérunkon. 
Jónéhányat - úgy 20 dkg-nyit - betereltem egy szörpös üvegbe, majd felöntöttem fél liternyi almaecettel.


Naponta többször forgatom. A málna a ragyogó színét gyorsan átadja az ecetnek.
Legalább két hétig tartom fogságban a málnaszemeket, hogy a málna íze és illata is az ecetbe költözzön.

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szépséges, salátákhoz tökéletes lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm- majd, ha letisztul - hmmm isteni illata és színe lesz :)

      Törlés
  2. Milyen szép!
    És csak ennyi,mármint ebből lesz a málnaecet? :-O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) Igen - a neve így igazából málnás ecet, mert nem a málnát ecetesítettem meg :)

      Törlés
  3. Hogy csinálod, hogy ide érzem az illatát?? :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááááát, mert - mint a gyönyörű tortáidból is látjuk - szuper a képzelőerőd! :)

      Törlés