A múltkor meggyel készítettem liszt és cukor nélküli süteményt, mely annyira könnyű és finom volt, hogy most be kellett mutatni a tésztának a sárgabarackot és a frissen készült cukormentes málnalekvárt.
Tojássárgáját habosra kevertem eritrittel, majd hozzáadtam darált mákot, kakaóport és a tojások - csipet sóval - habbá vert fehérjét.
Az óvatosan összeforgatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
A sárgabarackok héját forró vízfürdő után lehúztam, a kimagozott barackokat a tészta tetejére potyogtattam. Minden barackfélre egy kiskanál cukormentes málnalekvárt tettem.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Gyorsan elfogyott ez a könnyű édesség. Szerintem még vár néhány gyümölcs erre a tésztára - olyan megadóan viseli a megpróbáltatásokat.
Akkor ez nem Juli könyvéből való:-D
VálaszTörlésEritrit helyett mit is használjak?
Csuda süteményt készítettél, jó étvágyat, ez kis rosé vagy száraz fehérboros fröccsel igazi mennyei élmény lehet;-)
Nem, ez az én kútfőmből :) Eritrit helyett cukrot használhatsz, legfeljebb nem lesz paleo; finom viszont lehet, sőt!
Törlés