Sikerült csodálatos, csontozott nyúlhúst vennem: gerincet és oldalast. Az oldalas és egy nagy séta beindította az agyrágó bogarat: harsogó zölddel töltött tekercs az ünnepi asztalra.
A húst megmostam, leszárítottam és besóztam. Vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam.
Az erdő alján friss csalánhajtásokat szedtem, melyeket alaposan megmostam, papírtörlővel leszárítottam és apróra vágtam.
A húst bekentem a hagymapéppel,
majd a vágott csalánnal.
Felgöngyöltem és lazán, zsírozott, alufóliába tekertem.
Előmelegített sütőben megpároltam, majd a fóliát kibontva megpirítottam a tekercseket.
Miután kihűlt a hús, felszeleteltem és csalánnal díszítve tálaltam.
Csalán helyett akár spenóttal is készíthető; sonka vagy sajtszeletet is rétegezhetünk - így még színesebb lesz a tekercs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése