Indiánert szerettem volna készíteni. Szakácskönyv elektronikus formában állt a rendelkezésemre - Tücsökbogár receptjét választottam.
2 tojás fehérjét 2 dkg cukorral keményre vertem. A tojások sárgáját 10 ml vízzel és 2 dkg liszttel kikevertem, majd felváltva hozzáadtam még 2 dkg lisztet és a tojásfehérjét.
Sütőpapírra köröket nyomtam, 170 fokon 10 percig sütöttem.
Innen a recept 180 fokos fordulatot vett, ugyanis a korongok nem félgömbök lettek, hanem maradtak korongok.
Csokoládét néhány csepp olajjal összeolvasztottam, majd bekentem a korongok tetejét.
Könnyű, finom - másnap is puha édesség készült - csak nem indiáner.
Már előre izgulok, hogy a következő próbálkozás során milyen új édesség születik ...
Ez a név! Indus tallér! :D Oltári. A süti meg biztos finom, úgyhogy kérek szépen néhány szemet! :)
VálaszTörlés:) görgetem! Finom, de ha nem az kerekedik ki, mint amire számítasz, akkor kicsit keserű az édes ...
TörlésEz a "nyomtam a sütőpapirra" az a nyomózsákot jelenti?
VálaszTörlésÉs ha tennél a tésztába szódabikarbónát,nem lenne félgömb?
Mellesleg ha ti nem kéritek,én megenném.....;-)
"Csak a volna ne lett volna":
TörlésHa lett volna nyomózsákom, azzal nyomtam volna - de csak zacskó volt.
Ha a recept írta volna - tettem volna.
Ha még volna ... :) :) :)