A karácsonyi menü lehetséges résztvevői a szilvalekvárral tálalt, diós cukorba forgatott apró gombócok.
A szokásos módon gombóctésztát készítettem, azaz meghámozott burgonyát kockákra vágtam, sós vízben megfőztem, majd leszűrtem. A kihűlt burgonyakockákat összetörtem, egy kis olajat, sót és annyi lisztet adtam hozzá, hogy jól formázható legyen, ne ragadjon.
Vizet forraltam, és diónyi gombócokat formáztam a tésztából.
Őrölt diót kristálycukorral összekevertem. Forró vízbe potyogtattam a gombócokat. Amint feljöttek a víz tetejére kiszedtem, lecsöpögtettem és azonmód beleforgattam a cukros dióba.
Szilvalekvárral tálaltam.
Szilvásgombóc, csak máshogy. A kristálycukor úgy ragyogott, mintha apró gyémántokkal szórtam volna meg a gombóckákat.
A karácsonyi menü, de akár a szilveszteri büféasztal része is lehet. Lesz.
Finom különlegesség és úgy gondolom laktató.Megint van benne dió és még szilvalekvár is.......
VálaszTörlésÁgikám,ez is kellemes édesség,kedvemre való:-)
Emőke - köszönöm. Igyekszem a régi, bevált szokás szerint a szinte minden háznál megtalálható anyagokkal dolgozni
TörlésBe ne kopogtassak egy üres tányérral Karácsonykor... ;-)
VálaszTörlésZsuzsa, lesz pakk! :)
TörlésÖtletes és finom :)
VálaszTörlésköszönöm, Vicuska
Törlés