Darált húsból fasírt szeretett volna lenni; darált hús volta előtt pedig sertéspörkölt. Legyen igazság: fasírt pörkölt.
Darált sertéshúshoz apróra vágott vöröshagymát, sót, őrölt feketeborsot, pirospaprikát és egész tojást adtam, majd diónyi gombócokból álló hadsereget formáltam.
Forró zsírban a golyók minden oldalát szép pirosra sütöttem, majd félretettem őket, amíg a pörköltalapot elkészítettem.
Zsíron hagymát pirítottam, majd őrölt pirospaprikát, sót, apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot adtam. Víz többszöri hozzáadásával sűrű pörkölt alapot főztem, majd belerakosgattam a gombócokat is és lassú tűzön főzni kezdtem.
A húsgombócokat rendre megforgattam; az elfőtt levet szükség szerint pótoltam. Miután megfőtt, a köret elkészültéig pihentettem.
Jelen esetben a köret medvehagymás nokedli volt: a hagyományos nokedlitésztába apróra vágott medvehagymát kevertem.
Savanyúkáposzta ideális kísérőnek bizonyult.
Remek ötlet :D
VálaszTörlésköszi, Süni :)
TörlésHűűűűűűű, és hogy csináltad, hogy nem estek szét a gombóckák főzés közben?
VálaszTörlésÉs medvehagymás noki, aztaaaaaaaaaaaaaa!
A tojás összetartotta őket és a testvéri szeretet :)
TörlésFinom! Jó ötlet, köszönöm!
VálaszTörlésRemélem kipróbálod :)
Törlés