A két péntek között a legrövidebb út a piac kedden reggel. Bosnyák tér, spárga vásárlás.
A fő alkotóelem már megvolt a vacsorához, de a többit a hűtőből kellett hozzá vadászni.
Mi is jelentkezett munkára? Szalonna, hagyma, kolbász, paradicsom, só.
A szalonnát olvasztani kezdtem, majd rádobtam a felszeletelt hagymát és kolbászt, a roppantott spárgát, sóztam. Rázogattam, kevergettem; majd megszórtam a felezett koktélparadicsomokkal.
Párolódott, majd sülni kezdett - ekkor már tálalható is volt. Megtörtént.
Pirított kenyérszeletkékkel kínáltam.
Jah, ha meghalljuk azt a jelzőt, hogy "parasztosan" - mindig az jut eszünkbe, hogy: nesze, b*meg. Elnézést, az a korosztályunk hoz tartozik...
B..meg, Ági ez K....a jól néz ki:-D
VálaszTörlésÉs ha még azt is elárulod, hogy miért kell roppantani,azaz azt már írtad, de a fás részt kidobod, vagy hogy is van ez?
:D Emőke :D
TörlésA fás részt vagy kidobom, vagy zöldségleveshez (kihalászandóan) adom. Ha másnap nem főznék zöldséglevest (ami bizony előfordul), akkor mennek a mélyhűtőbe és ott várják sorsukat. Ezen felül bármilyen megoldás/felhasználás engem is érdekelne!
De guszta!
VálaszTörlésköszi, Vicuska!
Törlés