2015-05-20

Spárga parasztosan

A két péntek között a legrövidebb út a piac kedden reggel. Bosnyák tér, spárga vásárlás.

A fő alkotóelem már megvolt a vacsorához, de a többit a hűtőből kellett hozzá vadászni.
Mi is jelentkezett munkára? Szalonna, hagyma, kolbász, paradicsom, só.



A szalonnát olvasztani kezdtem, majd rádobtam a felszeletelt hagymát és kolbászt, a roppantott spárgát, sóztam. Rázogattam, kevergettem; majd megszórtam a felezett koktélparadicsomokkal.


Párolódott, majd sülni kezdett - ekkor már tálalható is volt. Megtörtént.



Pirított kenyérszeletkékkel kínáltam.
Jah, ha meghalljuk azt a jelzőt, hogy "parasztosan" - mindig az jut eszünkbe, hogy: nesze, b*meg. Elnézést, az a korosztályunk hoz tartozik...

4 megjegyzés:

  1. B..meg, Ági ez K....a jól néz ki:-D
    És ha még azt is elárulod, hogy miért kell roppantani,azaz azt már írtad, de a fás részt kidobod, vagy hogy is van ez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Emőke :D
      A fás részt vagy kidobom, vagy zöldségleveshez (kihalászandóan) adom. Ha másnap nem főznék zöldséglevest (ami bizony előfordul), akkor mennek a mélyhűtőbe és ott várják sorsukat. Ezen felül bármilyen megoldás/felhasználás engem is érdekelne!

      Törlés