Bőven tavasz előtt a hivatali étkezőben az egyik munkatársnőm ebédelte ezt a finomságot - a receptet elkértem majd jónéhány hét elteltével elkészítettem. Annyit mondok, nagy hibát követtem el, hogy sokáig vártam.
Apró céklákat vásároltam a piacon; meghámoztam, negyedeltem majd összeforgattam a következő keverékkel: olívaolaj, cítromlé, méz, só, bors, oregáno.
Forró sütőben megsütöttem. A méz és a citromlé kiemelte a cékla sajátos ízét.
Önmagában vagy köretnek - pompás.
Húúúú, ez nagyon finom!!!! oregánóval nem próbáltam - de fokhagymával is nagyon jó! egyik kedvencem :-)
VálaszTörlésKöszönöm (tolmácsolom) - fokhagymával pedig próbája lesz!
TörlésCéklát csakis saláta formában ettem eddig, de Ági ez negint olyasmi, amit reprodukálnom kellene, mert ez csudaklasszul fest és elképzelem, hogy micsoda ízkavalkád alakult ki ott a tepsiben:-)
VálaszTörlés:) Emőke - íme a kelme / fonalfestésen felül még egy felhasználása enne a pompás gumónak :)
Törléshű, a színe nagyon meggyőző, csupa egészség! Most rám férne nagyon, ugyanis rendesen lebetegedtem... :-( :-)
VálaszTörlésZsuzsa, küldök neked "fény-post" - nyisd az ablakot! Gyógyulj meg!
Törlés