2013-01-09

Kettő az egyben

Úgy kezdődött, hogy Z félreértette, amikor nagy vonalakban vázoltam a vacsorát.
Én zöldséges sertésragut készítettem elő rizzsel; Z sült zöldséget gondolt sülthússal. Itt gondolhatnánk, hogy visítva készítettem új vacsorát vagy Z duzzogva megette a zöldséges ragut (amit nem szeret), de nem. Mindkettőnk azt ette, amit szeret.

Felszeleteltem 2 fehér- és 3 sárgarépát, két kisebb fej vörös és két közepes fej lila hagymát; felkockáztam fél kg sertéscombot.


Két kanál zsíron megpároltam a hagymákat.


Hozzáadtam a répákat és a húst, majd lassú tűzön összepároltam őket.


Amikor a húskockák megpuhultak, addigra összeállt a zöldséges szósz is.


Ekkor átmentem Hamupipőbe és egy teflon serpenyőben forrósított zsírra kiszedegettem a húskockák nagy részét,


ahol pirosra sütöttem, őket. 


Közben egy fehérrépát és két sárgarépát felszeleteltem és a sütőben sózva, zsírral keverten megsütöttem; valamint elkészítettem a petrezselymes rizst.

Így készült el Z sült zöldséges sült húsa rizzsel.


Nekem pedig a zöldséges sertésragu rizzsel.


Végül mindenki boldog volt, mert azt ehette, amit szeret. Legboldogabb a mosogatógép volt, mert neki degeszre pakoltam a pocakját.

2 megjegyzés:

  1. Az igen, gyorsan megoldottad a problémát. Nagyon finomak lehettek! Az a zöldséges sertésragu engem kifejezetten izgat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marka, nagyon köszönöm - ez persze nyomába sem ér a halas csodáidnak!

      Törlés