Nem jellemző, de most késésben vagyok. Pedig a kellő időben világítottak a tökök és Márton nevenapjára is bemutattuk áldozatunkat.
Nos, akkor most jöjjön minden szép sorjában.
Z szokás szerint csodaszép faragást készített, nem is egyet, hanem mindjárt kettőt. Ezeregyéjszaka és vidám kísértet először kívülről befelé:
majd belülről kifelé világítva:
Márton-napi libapecsenye nálunk kacsacomb képében került az asztalra.
A combokat reggel besóztam, majd délután fóliával lefedve megpároltam, majd a hővédő fóliát lebontva megpirítottam a bőrüket.
A combokkal osztozott a sütőn néhány szelet sütőtök is, hogy az édes és a sós íz szép egyensúlyba kerüljön.
A köret káposzta volt, de nem piros, hanem fehér; nem párolt, hanem sült.
Egy kisebb fej káposztát a külső leveleitől megtisztítottam, a káposztafejet 2 cm vastag szeletekre vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem a mindkét oldalukon olajjal megkent káposzta szeleteket. Só. Alufólia. Pirítás.
A tálaláshoz még egy kevés, kacsazsírral meglocsolt burgonyapürét halmoztam a tányérra. színek és formák kavalkádja.
Színek és formák kavalkádja.
Hümmm, sült káposzta, jól hangzik :)
VálaszTörlés:) jól is ízlik :D
TörlésHaláliak! :)))
VálaszTörlésköszönjük :)
TörlésTetszenek a kifaragott lámpások, ügyes munka.
VálaszTörlésA kaja is ügyes munka, különleges a sült káposzta, egyszer megkóstolom:-)
Köszönöm Z nevében :)
TörlésA káposzta pedig (legalábbis nekem) hidegen is finom!