A sós túrógombóc nagyon befutott nálunk, most épp fokhagymás hús kísérője lett.
A túrógombóc hozzávalóit (túró, búzadara, tojás, só) összekevertem és 6-7 órára hűtőbe tettem. Este egyforma golyókat formáztam, sós vízben kifőztem és sós olívaolajba forgattam - tálalásig melegen tartottam.
Kisütött szalonnazsíron vékonyra szeletelt vöröshagymát pároltam, apróra vágott sertéscomb kockákat pirítottam, majd egy egész fej, reszelt fokhagymát adtam hozzá, sóztam, paprikáztam.
Amint a hús megpuhult egy pohár tejfölt adtam hozzá. Egy forralás és a mártás már szelíden ölelte a gombócokat.
A fokhagyma illata messzire űzte a vámpírokat - már ha épp arra kódorogtak.
De jó ez a sós túrógombóc, tudod mihez fogyasztanám a legszívesebben? Harcsapaprikáshoz...imádom! ;-P :)
VálaszTörlésZsuzsa - szövetkezzünk - én a gombócot készítem :)
TörlésMicsoda ötlet ez a gombóc! Így szósszal, husival jó fokhagymásan nekem irtóra bejön:-)
VálaszTörlésUgye? Én is oda és vissza vagyok tőle :) köszönöm
TörlésHűűű ez nagyon jól fest :D
VálaszTörlés:) köszi
TörlésEz a túrógombóc mekkora ötlet! Nekem még a köretként tálalt "óriás" daragaluska is ízlene ehhez a húshoz. Elmentem a receptet! Csilla
VálaszTörlés:) remélem Neked is ízlik majd :)
Törlés