2013-11-28

Fokhagymás hús túrógombóccal

A sós túrógombóc nagyon befutott nálunk, most épp fokhagymás hús kísérője lett.

túrógombóc hozzávalóit (túró, búzadara, tojás, só) összekevertem és 6-7 órára hűtőbe tettem. Este egyforma golyókat formáztam, sós vízben kifőztem és sós olívaolajba forgattam - tálalásig melegen tartottam.



Kisütött szalonnazsíron vékonyra szeletelt vöröshagymát pároltam, apróra vágott sertéscomb kockákat pirítottam, majd egy egész fej, reszelt fokhagymát adtam hozzá, sóztam, paprikáztam.

Amint a hús megpuhult egy pohár tejfölt adtam hozzá. Egy forralás és a mártás már szelíden ölelte a gombócokat.


A fokhagyma illata messzire űzte a vámpírokat - már ha épp arra kódorogtak.

8 megjegyzés:

  1. De jó ez a sós túrógombóc, tudod mihez fogyasztanám a legszívesebben? Harcsapaprikáshoz...imádom! ;-P :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa - szövetkezzünk - én a gombócot készítem :)

      Törlés
  2. Micsoda ötlet ez a gombóc! Így szósszal, husival jó fokhagymásan nekem irtóra bejön:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Én is oda és vissza vagyok tőle :) köszönöm

      Törlés
  3. Hűűű ez nagyon jól fest :D

    VálaszTörlés
  4. Ez a túrógombóc mekkora ötlet! Nekem még a köretként tálalt "óriás" daragaluska is ízlene ehhez a húshoz. Elmentem a receptet! Csilla

    VálaszTörlés