2014-02-12

Cukkinis fasírt

A cukkini-hét következő fogása egy vega fasírt - vagy puffancs.

2 vékonyka cukkinit héjastól lereszeltem. Hozzáadtam két lereszelt, közepes sárgarépát. 
Négy közepes, reszelt fokhagymagerezddel, sóval, őrölt feketeborssal; egy apró, felvert tojással és szezámmagliszttel lazán összekevertem. Hozzáadtam még 2 evőkanálnyi darált diót is.

Féltenyérnyi fasírtocskákat formáltam, zsemlemorzsába forgattam és forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütöttem.


Petrezselymes rizzsel és rántott padlizsánkarikákkal tálaltam.
Biztosan finom hidegen is, akár szendvicsbe - legközelebb letesztelem, mert egy darab sem maradt.

6 megjegyzés:

  1. Óh igen ez is jöhet a tányéromra.... most! ;-))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm - részed legyen benne :)

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvencem a cukkini, gyakran használom is, amibe csak lehet. Nálunk sem maradt volna egy darabka sem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálás zöldség - nálunk jól tűrte az édes-sós "megpróbáltatásokat" :)

      Törlés
  4. Szeretem a cukkinis lepényeket, a fasírtat is. Finom étel így együtt!

    VálaszTörlés