A cukkini-hét következő fogása egy vega fasírt - vagy puffancs.
2 vékonyka cukkinit héjastól lereszeltem. Hozzáadtam két lereszelt, közepes sárgarépát.
Négy közepes, reszelt fokhagymagerezddel, sóval, őrölt feketeborssal; egy apró, felvert tojással és szezámmagliszttel lazán összekevertem. Hozzáadtam még 2 evőkanálnyi darált diót is.
Féltenyérnyi fasírtocskákat formáltam, zsemlemorzsába forgattam és forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
Petrezselymes rizzsel és rántott padlizsánkarikákkal tálaltam.
Biztosan finom hidegen is, akár szendvicsbe - legközelebb letesztelem, mert egy darab sem maradt.
Óh igen ez is jöhet a tányéromra.... most! ;-))
VálaszTörlésKöszönöm - részed legyen benne :)
VálaszTörlésNagy kedvencem a cukkini, gyakran használom is, amibe csak lehet. Nálunk sem maradt volna egy darabka sem:)
VálaszTörlésHálás zöldség - nálunk jól tűrte az édes-sós "megpróbáltatásokat" :)
TörlésSzeretem a cukkinis lepényeket, a fasírtat is. Finom étel így együtt!
VálaszTörlésCserélek egyet arra az isteni pogácsádra!
Törlés