A cukkini-hét első finomsága a cukkinis tészta.
Három közepes, vékony cukkinit megmostam, felszeleteltem, majd száraz serpenyőben mindkét oldalukon megpirítottam.
Egy nagyobb fej vöröshagymát megtisztítottam, felszeleteltem és mindkét oldalukat szintén megsütöttem.
A két szárazon megsütött zöldséget medvehagyma olajjal megöntözve visszatettem a serpenyőbe, sóztam, borsoztam - összesütöttem, majd pürésítettem.
Közben tésztát főztem ki és a sült zöldséges szósszal összekevertem. Reszelt sajttal tálaltam.
Legközelebb dupla mennyiségű zöldséggel készítem, mert ami jó, abból több kell.
Csillagos ötös kezdet, kíváncsi vagyok, hova fokozod az élvezeteket a héten a témában! :)
VálaszTörlésKöszönöm - lesz még érdekes:)
TörlésTyű!Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésÉn lehet,hogy nem is pürésíteném össze....és ezentúl jobban oda fogok figyelni rád-hát MEDVEHAGYMAOLAJ!Biztos azt is te készítetted,igaz?
Köszönöm - a variációk tárháza végtelen :) A medvehagymaolaj készítése nem bonyolult: extraszűz olívaolajba sok-sok aprított medvehagyma - megvárni, míg jól megszínesedik - illatosodik az olaj. Ezután le kell szűrni; a fennmaradó medvehagymalevél darabok pestoként működhet tovább :)
Törlés