A múlt héten olvastam egy receptet házi parizer készítéséről. A parizer roppant megosztó; találunk ehetetlen és finom verziót is az üzletekben.
Legfőbb probléma ezzel a "termékkel", hogy láthatatlanok az összetevői ill. ha felsoroltak, akkor nem feltétlenül nyerik el tetszésünket.
Most pedig érkezzen a recept az eredeti mennyiségekkel; én a próba során feleztem az adagot.
Fél kg csirkemellet ledarálunk.
Hozzáadunk 2 tojásfehérjét, 2 dl tejszínt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál lisztet, sót, borsot ízlés szerint, összekeverjük.
Itt jött egy csavar: a fokhagyma mennyiségét megdupláztam, és a massza felébe apróra vágott medvehagymát kevertem.
Egy kis pihentetés után a masszát sütőpapírra halmoztam, feltekertem, végét lezártam.
A sütőpapírt alufóliába csomagoltam, azt is lezártam a szaloncukor formával.
Forrásban lévő vízben 40 percig főztem. Majd kivesszük a vízből, 1 órát hűlni hagyjuk; ezután a hűtőben hűtjük ki véglegesen.
Hidegen jól szeletelhető.
A natúr - legközelebb bátrabban fűszerezem.
A medvehagyma nagyon jót tett az ízének. Kalandra és tartósítószermentességre fel!
Ez egy remek ötlet :D
VálaszTörlésKöszönöm, Süni - ez a mai ebédem - hurkazsíros zsemlével :)
TörlésMilyen érdekes!!És valóban nagy előny,hogy tudod mi van benne;-)))
VálaszTörlésMegdvehagyma is...........:-)
Finom kis szalámi(?)
Köszönöm - sajnos a neve még nem alakult ki; párizsi nem - ahhoz nem elég pépes; szalámi nem - ahhoz nem elég darabos. Legyen felvágott, végülis felvágom szeletekre :)
TörlésGratulálok, szuper ötlet, végre lehet tudni, mit is eszik az ember. Évek óta nem veszek felvágottat, mert sajna volt "szerencsém" húsüzemet belülről látni... De ez nagyon tetszik, szerintem ki fogom próbálni! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Marka. Első próbálkozás - még van mit fejleszteni, de van benne még tartalék!
Törlés