2014-04-07

Házi felvágott - csirkéből

A múlt héten olvastam egy receptet házi parizer készítéséről. A parizer roppant megosztó; találunk ehetetlen és finom verziót is az üzletekben.
Legfőbb probléma ezzel a "termékkel", hogy láthatatlanok az összetevői ill. ha felsoroltak, akkor nem feltétlenül nyerik el tetszésünket.

Most pedig érkezzen a recept az eredeti mennyiségekkel; én a próba során feleztem az adagot.

Fél kg csirkemellet ledarálunk.


Hozzáadunk 2 tojásfehérjét, 2 dl tejszínt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál lisztet, sót, borsot ízlés szerint, összekeverjük.


Itt jött egy csavar: a fokhagyma mennyiségét megdupláztam, és a massza felébe apróra vágott medvehagymát kevertem.

Egy kis pihentetés után a masszát sütőpapírra halmoztam, feltekertem, végét lezártam.



A sütőpapírt alufóliába csomagoltam, azt is lezártam a szaloncukor formával.


Forrásban lévő vízben 40 percig főztem. Majd kivesszük a vízből, 1 órát hűlni hagyjuk; ezután a hűtőben hűtjük ki véglegesen.


Hidegen jól szeletelhető.


A natúr - legközelebb bátrabban fűszerezem.


A medvehagyma nagyon jót tett az ízének. Kalandra és tartósítószermentességre fel!

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm, Süni - ez a mai ebédem - hurkazsíros zsemlével :)

      Törlés
  2. Milyen érdekes!!És valóban nagy előny,hogy tudod mi van benne;-)))
    Megdvehagyma is...........:-)
    Finom kis szalámi(?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - sajnos a neve még nem alakult ki; párizsi nem - ahhoz nem elég pépes; szalámi nem - ahhoz nem elég darabos. Legyen felvágott, végülis felvágom szeletekre :)

      Törlés
  3. Gratulálok, szuper ötlet, végre lehet tudni, mit is eszik az ember. Évek óta nem veszek felvágottat, mert sajna volt "szerencsém" húsüzemet belülről látni... De ez nagyon tetszik, szerintem ki fogom próbálni! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Marka. Első próbálkozás - még van mit fejleszteni, de van benne még tartalék!

      Törlés