A múlt heti Gasztroangyal Palócföldről jelentkezett, ott készítették el a krumplilaskát.
Ha krumpliról van szó, akkor én már erősen hegyezem a fülem.
A héten kutyagyerek összeszokásban voltunk itthon előre tervezett menüvel, de azért kellett "alkotni" is valami, ez lett a krumplilaska.
3 közepes krumplit kockára vágva megfőztem, majd még forrón összetörtem.
Amikor langyos hűlt megsóztam és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit felvett. Összegyúrtam, rudat formáltam, melyet kis hurkákra vágtam fel.
A hurkákat vékonyra nyújtottam, majd száraz serpenyőben egyesével megsütöttem.
Némelyek felfújódtak, mások nem.
Olvasztott libazsírral, majd cukormentes szilvalekvárral megkentem.
Eredetileg négybe kellett volna hajtani, de nekünk jobban bejött a palacsinta-forma tekerés. Ízén nem változtatott.
Pukkadásig ettük magunkat. Viszonylag gyorsan elkészül - akár váratlan vendégek érkezése esetén is bevethető.
És milyen jó volt az az epizód!!!;-)
VálaszTörlésHiszem,hogy ott tényleg ilyen vidám az élet:-)))
Csudafinom lehet a laskádÍ<3
:) köszönöm - alig bírtuk abbahagyni :)
TörlésIzgalmasnak tűnik, kipróbálom :)
VálaszTörlésÖrömmel köszöntelek, Vicuska! Nem fogod megbánni :)
TörlésElkészült, sikert aratott, köszönjük! :) Nemsokára blogolom :)
VálaszTörlésSzuper - nagyon örülök neki!!!!
Törlés