Az idei medvehagyma-szezon jó hosszúra nyúlik - szerencsére. Most csirkeszárny ízesítéséhez használtam.
A csirkeszárnyakat besóztam és a hűtőbe pihenni küldtem addig, míg egy jó nagy csokor medvehagymát megszedtem.
A levélkéket megmostam leszárítottam.
Legújabb kedvencem, az öntöttvas serpenyő. Mostanában amit lehet, a segítségével készítem el.
A csirkeszárnyakat és a medvehagymaleveleket forró zsírban kezdtem el sütni.
Ahogy a szárnyak sültek, úgy töppedt össze, sült ropogásra a medvehagyma is.
A levelek átadták íz és illatanyagukat a szárnyaknak és a zsírnak.
Libazsíros kiflivel és még a tavalyról maradt, utolsó üvegcse hagymás uborkasalátával kínáltam.
A leszűrt (medvehagymától zöld színű) zsír másnap reggeliig a hűtőben pihent majd gyorsan elillant.
Finom is,ropogós is,medvehagymás is,libazsíros kifli is,kell ennél több élvezet?;-)
VálaszTörlés... és még jó megfigyelő is vagy :) :) :)
Törlés