2014-03-27

Paleo káposztás kolbász

Mihez kezd az ember (asszony) egy pár sütőkolbásszal hurka nélkül? Megsüti? Meg hát. 
Lehet például hasábokra vágott burgonyával (nekem így a kedvencem) sütni; vagy csak úgy magában és például főzelékkel tálalni. 

Nos én most egy nagyon finom változatot választottam, tavasszal az ember már amúgy sincs feltöltve C vitaminnal. A savanyú káposzta ideális erre a célra is.

Egy sütőtálat házi sütésű zsírral vékonyan kikentem, majd egy sor szálas savanyú káposztát terítettem le. Erre vékonyra szeletelt vöröshagyma került, majd ismét egy sor savanyú káposzta.


A káposztát mindenképp kóstoljuk meg és ha szükségét látjuk, mossuk át gyengéden. Egy marék káposztát nyugodtan kóstolgassunk el - a piacon úgyis annyival többet kapunk, mint amennyi a recepthez szükséges. Én fél kg káposztát kértem és 65 dkg sikerült. 

A második réteg káposztára helyeztem a megszurkált kolbászt.


Előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a kolbász ropogósra sült.


A káposzta a kisülő kolbászzsírral átitatódva sült össze a hagymával. Finom vacsora kerekedett - a sült kolbász és a savanyú káposzta jól kiegészítették egymást.

6 megjegyzés:

  1. Nekem a krumplis változat után jöhet ez... :)))

    VálaszTörlés
  2. A hurkát amúgy sem szeretem, de a kolbászt, azt nagyon:) Finom a savanyúkáposztával, remek vacsora. Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - szép hétvégét Neked is - szedj nyugodtan :)

      Törlés
  3. Hát megsüti és befalja az egészet!
    Csudajól néz ki,Ági!

    VálaszTörlés