2014-04-28

Krumplilaska

A múlt heti Gasztroangyal Palócföldről jelentkezett, ott készítették el a krumplilaskát. 
Ha krumpliról van szó, akkor én már erősen hegyezem a fülem.
A héten kutyagyerek összeszokásban voltunk itthon előre tervezett menüvel, de azért kellett "alkotni" is valami, ez lett a krumplilaska.

3 közepes krumplit kockára vágva megfőztem, majd még forrón összetörtem.


Amikor langyos hűlt megsóztam és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit felvett. Összegyúrtam, rudat formáltam, melyet kis hurkákra vágtam fel. 



A hurkákat vékonyra nyújtottam, majd száraz serpenyőben egyesével megsütöttem.


Némelyek felfújódtak, mások nem.

Olvasztott libazsírral, majd cukormentes szilvalekvárral megkentem.



Eredetileg négybe kellett volna hajtani, de nekünk jobban bejött a palacsinta-forma tekerés. Ízén nem változtatott.


Pukkadásig ettük magunkat. Viszonylag gyorsan elkészül - akár váratlan vendégek érkezése esetén is bevethető.

6 megjegyzés:

  1. És milyen jó volt az az epizód!!!;-)
    Hiszem,hogy ott tényleg ilyen vidám az élet:-)))
    Csudafinom lehet a laskádÍ<3

    VálaszTörlés
  2. Izgalmasnak tűnik, kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel köszöntelek, Vicuska! Nem fogod megbánni :)

      Törlés
  3. Elkészült, sikert aratott, köszönjük! :) Nemsokára blogolom :)

    VálaszTörlés