A bazsalikombokrok nem nőnek az égig. Nem nőhetnek az égig, ezért határozott mozdulatokkal meg kell törni a világhódító törekvéseit.
A hajtások végét lecsípkedtem, lett is bő három marék friss bazsalikomlevél.
A mélyhűtőből elővettem egy kis zacskó diót.
A diót szárazon megpirítottam, majd kihűtöttem. Aprítógépbe öntöttem, hozzáadtam a megmosott, leszárított bazsalikomleveleket, sót és extraszűz olívaolajat - pépesítettem.
Üvegbe kanalaztam, a tetejére olajat töltöttem és kupakot nyomtam a fejébe.
Nyugodtan ücsörögve várja sorsát, mely hamarosan tésztával összekeverve fog beteljesedni.
De bemártanám a mutatóujjamat abba a tálba...csak egy kis kóstolásra. :))
VálaszTörlésZsuzsa drága, ne fog vissza magad :) :)
TörlésDe szeretem! :)
VálaszTörlésMinden alkalommal elvarázsol az illata és íze :)
TörlésAzt hiszem ezt én is kipróbálom..már csak bazsalikomot kell szereznem,köszönöm,Ági!
VálaszTörlésOlyan aranyosak az üvegeid is:-)
Köszönöm :) Nálunk a bazsalikom nyáron a kertben; télen az ablakpárkányon csücsül :)
TörlésAz üvegek nekem is nagyon bejönnek - jó alak, használható forma.