2014-06-27

Canelloni

Kedves Barátainkat láttuk vendégül, és kivételesen egy előre elkészíthető, a folyamatos felügyeletet nem igénylő fogást választottam.



Egy doboz (250g) canelloni tészta szükséges; ez öt-hat főre is bőven elegendő.



A töltelékhez egy kg darált sertéshús és marhahús keverékét pörkölt módjára, a szokásosnál több szafttal megfőztem.



A száraz (nem szabad megfőzni - azt majd a mártás és a töltelék megoldja) tésztahengereket betöltöttem a kész, fűszeres hússal, majd kizsírozott tűzálló tálba sorakoztattam őket két sorban.



Növényi tejszínnel felöntöttem a tálat, majd forró sütőben szép pirosra sütöttem.



A paradicsomlevet kedvelők tejszín helyett készítsék passzírozott paradicsommal, úgy egy kicsit könnyedebb lesz az étel.



Tetejét szép barnára sütöttem. Ha paradicsommal készítjük, szórjuk meg reszelt sajttal. 

9 megjegyzés:

  1. Hú, ez igazán jó ötlet, el is mentettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - tengernyi variációs lehetőséggel :)

      Törlés
  2. Aztamindenit!!!!!!!!
    Micsoda különleges és ínycsiklandó étek<3

    VálaszTörlés
  3. Bitang jól néz ki, engem is megvendégelhetnél vele! ;-)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, nagyon szeretem én is ezt a tésztát! Most, hogy látom a tiédet, eszembe jutott, hogy régen főztem én is és van is itthon tésztám :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Kérlek nézz be hozzám! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html
    Köszi! :)

    VálaszTörlés